Iratkozz fel  /  Leiratkozás  /  Tagság                                                      
                                                                                                                                                             A magyar változatot Lukács János készíti


EFES HÍREK - 2019. FEBRUÁR


És Ön?

Az Európai Parlament számos képviselője és -jelöltje támogatja az európai választásokra vonatkozó Kiáltványunkat. Ittláthatja az összes reagálást.

Mi a helyzet Önnel és az Ön országában jelöltekkel?

A Kiáltványegy európai cselekvési tervet javasol, amelynek célja, hogy a munkavállalók részvénytulajdonlásának lehetőségeit Európa-szerte javítsa.

 


Konferencia az Európai Parlamentben

Nagyszerű konferencia zajlott február 6-án Brüsszelben „Az alkalmazottak részvénytulajdona– az európai politika” címmel, benne számos előadással a legjobb gyakorlatokról (Voestalpine, Saint-Gobain, Siemens és mások).

Lásd az összes információtitt, közte az összes előadást és Mariya Gabriel Európai Biztos video üzenetét arról, hogy szükséges lenne előmozdítani az alkalmazottak részvénytulajdonát az induló vállalkozásokban.

 

Sajtófigyelő
2019 januárban 26 kiemelkedő cikket válogattunk Önöknek7 országból: Franciaország, Németország, Japán, Dél-Afrika, Spanyolország, Egyesült Királyság, Egyesült Államok.
Franciaország: A tőzsdén jegyzett társaságok munkavállalói részvénytulajdonának emelkedő dinamikájáról közöl adatokataz Eres Group: A munkavállalói részvénytulajdon aranybánya manapság a franciaországi tőzsdeicégek számára. Elemzés ahamarosan életbe lépő "Pacte-törvény" hatásáról a munkavállalói részvénytulajdonra. Célzott befektetési alap jött létre a munkavállalói szövetkezetek részére történő cégeladás elősegítésére.
Németország: Németországnak részvénytulajdonosi kultúrára van szüksége, amihez a belépő a munkavállalói részvénytulajdon széleskörűvé válása.
Japán: Japánban arra készülnek, hogy szélesebb körben tegyék lehetővé a részvényopciókataz induló vállalkozások számára.
Dél-Afrika: Az ANC választási manifesztuma támogatja az alkalmazottak részvénytulajdonát.
Spanyolország: Új részvényprogram a Repsolmunkavállalói számára.
Egyesült Királyság: A Brexit fenyegetőveszélyt jelent a munkavállalói részvényprogramok számára az Egyesült Királyságban és Írországban. További cégeket értékesítettek Munkavállalói Tulajdonosi Vagyonkezelői Szervezetek részére. John Lewis Partnership munkavállalói arra számítanak, hogy a kiskereskedelmi válság költséges lesz.
Egyesült Államok: Európában az induló vállalkozások az munkavállalói részvénytulajdonra vonatkozó európai szabályok reformjáért lobbiznak, hogy így vonzóbbá válhassanak a tehetséges munkatársak számára, és ezzel növeljék versenyképességüket a Szilícium-völgy cégeivel szemben. Az alkalmazotti tulajdon támogatása USA-szerte emelkedőben van. A nők hosszabb ideig tartják meg a részvényopcióikat, mint a férfiak. Egyre több kutatási eredmény igazolja, hogy az alkalmazottak tulajdonában lévő (ESOP) vállalkozások általában jobban teljesítenek,mint a versenytársaik. A munkavállalók nyugdíj-megtakarításaiezeknél a cégeknélmagasabb. Leírás egy alkalmazott tulajdonosi cég bukásának bizarr esetéről.

A teljes sajtófigyelő elérhető  itt:
              http://www.efesonline.org/PRESS REVIEW/2019/January.htm 


A támogatásodat kérjük

Miért fontos?
Összeg euróban:



Újdonságok az EFES weboldalán?

EFES NEWS distribution: 200.000









































































   Üdvözlettel

 

 
 

Marc Mathieu
Secretary General
EFES - EUROPEAN FEDERATION OF EMPLOYEE SHARE OWNERSHIP
              EURÓPAI SZÖVETSÉG A MUNKAVÁLLALÓI TULAJDONLÁSÉRT
Avenue Voltaire 135, B-1030 Brussels
Tel: +32 (0)2 242 64 30 - Fax: +32 (0)2 791 96 00
E-mail: efes@efesonline.org
Web site: www.efesonline.org
Az EFES (Európai Szövetség a Munkavállalói Tulajdonlásért) mindazon tulajdonos munkavállalók, vállalatok, szakszervezetek, szakértők, kutatók, intézmények és magánszemélyek ernyőszervezeteként kíván működni, akik a munkavállalói részvénytulajdonlás és részvétel előmozdítására törekszenek Európában.