Iratkozz fel  /  Leiratkozás  /  Tagság                                                      
                                                                                                                                                             A magyar változatot Lukács János készíti


EFES HÍREK - 2018. DECEMBER

VALASZTAS EUROPA 2019 - KIALTVANY
Download
 

Európai Konferencia
Európai Parlament - Brüsszel
2019. február 6. – 9: 00-12: 00
Munkavállalói részvénytulajdon – Az európai politika

"Munkavállalói részvénytulajdon mindenki számára" - ez az európai politika célja immár 30 éve. Napjainkra a tőzsdén jegyzett európai társaságok 95%-a mindösszesen 10 millió munkavállalói részvényest alkalmaz, ami 30 millió választót jelent, beleértve a családtagjaikat is. Ez a szám ugyanakkor hatszor nagyobb lehetne az USA-hoz hasonló szabályozások mentén. Az Európai Tanács 2000-ben európai cselekvési terv készítését rendelte el, amelyet a Bizottság 2002-ben mutatott be. Ezt 2014-ben egy kísérleti projekt terve követte, amelynek szükségességét az Európai Parlament 2018. október 23-i állásfoglalása ismételten megerősítette. A megvalósítás folyamatban van.

Kérjük, hogy az előzetes regisztrációhoz ezt a gombot használja. Tekintettel a férőhelyek korlátozott számára és biztonsági követelményekre, a konferencia-részvétel csak meghívás útján lehetséges.


Az európai startup cégek felhívása

Az európai technológiai startup cégek arra kérik a politikusokat, hogy alakítsák át a munkavállalói részvénytulajdon-szabályokat annak érdekében, hogy jobban versenyezhessenek a munkaerőpiacona Szilikonvölgy-beliversenytársaikkal.

Európa lehetne a világ leginkább vállalkozói kontinense, de munkavállalói tulajdonlásra ható jogszabályi környezet archaikus és nagyon alacsony hatásfokútöbbnyireegész Európában.

"Néhány közülük kifejezetten büntető jellegű, és hátrányos helyzetbe hozza vállalkozásainkat"…

További információ


Sajtófigyelő
A 2018 novemberi válogatásunkban 26 cikketemeltünk ki8 országból: Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Egyesült Királyság, Egyesült Államok.Franciaország: A Siaci csoport részvényeinek 30% -át birtokolják az alkalmazottak. A munkavállalók együttesena Gymglishmásodik legnagyobb részvényesei. Új részesedési program indult a CapGemini, a Worldline és az Atos munkavállalói számára. A francia startup cégeknek már 63%-a indított munkavállalói részvénytulajdonosi programot. A francia munkásszövetkezetekalkalmazottaiközül 66%-nak van tulajdonrésze a munkáltató társaságban.
Németország: Új felhívást tettek közzé annak érdekében, hogy ösztönző jogszabályok szülessenek a munkavállalói részvénytulajdon előmozdítására Németországban:aDeutschesAktieninstitut nemrégiben publikált tanulmánya szerint a munkavállalói résztulajdonosi programok jelentős hozamtöbblethez vezetnek mind a munkavállalók, mind a társadalom számára.
Írország: Aggodalmakat kelt az ír dolgozói részvénytulajdonosi szféra számára a Brexit utáni helyzet. Akockázatok dacára a munkavállalói tulajdon olyan üzleti modell, amelyet támogatni kell a jövő ír gazdaságánaksikeressége érdekében.
Olaszország: A Banca San Marino munkavállalói részvényesi szervezete tovább erősödött.
Spanyolország: A Katealegaiaa legjelentősebb nagy "sociedadeslaborales"-szervezetek (munkásszövetkezetek) egyikeSpanyolországban.
Svájc: Kezdeményezik a munkavállalói részvénytulajdon kiterjesztését a startup vállalkozásokban.
Egyesült Királyság: A John Lewis Partnership új cégvezetőt keres. A Wallace &Gromit nyitotta munkavállalói tulajdonlás megteremtésére. A technológiai startup cégek a munkavállalói részvénytulajdon-szabályok reformjára kérik a politikusokat. A 49 milliárdosEssilor cégnél a munkavállalók váltak a legnagyobb részvényesi csoporttá.
Egyesült Államok: Az ESOP- (azaz MRP-) cégek minden valamirevaló gazdasági mutatóban– ideértve a fizetést, a juttatásokat és a munkahelyi biztonságot is– felülmúlják a velük összevethető hagyományos vállalatokat. Miért részesíti előnyben a KKR amerikai befektetési alap a portfóliója kialakítása során a munkavállalói résztulajdonú vállalatokat?

A teljes sajtófigyelő elérhető  itt:
              http://www.efesonline.org/PRESS REVIEW/2018/November.htm 


A támogatásodat kérjük

Miért fontos?
Összeg euróban:



Újdonságok az EFES weboldalán?

EFES NEWS distribution: 200.000






























































































   Üdvözlettel

 

 
 

Marc Mathieu
Secretary General
EFES - EUROPEAN FEDERATION OF EMPLOYEE SHARE OWNERSHIP
              EURÓPAI SZÖVETSÉG A MUNKAVÁLLALÓI TULAJDONLÁSÉRT
Avenue Voltaire 135, B-1030 Brussels
Tel: +32 (0)2 242 64 30 - Fax: +32 (0)2 791 96 00
E-mail: efes@efesonline.org
Web site: www.efesonline.org
Az EFES (Európai Szövetség a Munkavállalói Tulajdonlásért) mindazon tulajdonos munkavállalók, vállalatok, szakszervezetek, szakértők, kutatók, intézmények és magánszemélyek ernyőszervezeteként kíván működni, akik a munkavállalói részvénytulajdonlás és részvétel előmozdítására törekszenek Európában.

un compteur pour votre site