Předplatit  /  Odhlásit  /  Členství                                                      
                                                                                              Přeložil. Ing. Petr Navrátil - KSLP Česká Společnost pro Zaměstnaneckou Participaci


ZPRAVODAJ 12/2018

EVROPSKÉ VOLBY 2019 MANIFEST
Download
 

Evropská Konference
Evropský Parlament - Brusel
6. února 2019 - 9:00 -12:00
Zaměstnanecké Vlastnictví Akcií – Evropská Politika

"Zaměstnanecké Vlastnictví Akcií pro všechny" – to je cíl Evropké politiky na 30 let. Dnes máme v Evropě 10 milionů zaměstnaneckých akcionářů. Avšak museli bychom tento počet vynásobit šestkrát, abychom byli srovnatelní s USA. Evropský Akční Plán byl požadován Evropskou Radou e r.2000, Byl oznámen Komisí v r. 2002, byl připraven jako Pilotní Projekt v r. 2014, potřeba byla znovu projednána v rezoluci Evroského Parlamentu z 23 říjma 2018 a má být nyní prováděn.

Prosím použite toto tlačítko jako předběžnou registraci. Počet účastníků  a mist je z bezpečnostních důvodů omezen.


Volání z evropských startupů

Evropské technologické začínající podniky žádají, aby politici reformovali předpisy týkající se vlastnického práva akcií a pomohly jim lépe konkurovat odborníkům ze Silicon Valley při pronájmu.

Evropa by mohla být nejvíce podnikatelským kontinentem na světě. Politici, kteří v současnosti řídí vlastnictví zaměstnanců v celé Evropě, jsou často archaičtí a vysoce neefektivní.

"Někteří jsou tak trestající, že naše startupy pokládají za hlavní nevýhodu ..."

Více informací

Přehled tisku
Máme na výběr 26 zajímavých článků z 8 zemí, z listopadu 2018: Francie, Německo, Irsko, Itálie, španělsko, Švýcarsko; Velká Británie, USA.
Francie: Zaměstnanci budou vlastnit 30% skupiny Siaci. Zaměstnanci jsou druhým největším akcionářem společnosti Gymglish. Nové plány zaměstnaneckých akcií společnosti Cap Gemini, společnosti Worldline, společnosti Atos. 63% francouzských startup podniků má zaměstnanecké plány vlastnictví akcií. 66% zaměstnanců všech francouzských dělnických družstev drží akcie společnosti, pro kterou pracují.
Německo: Volání k obnovení motivační legislativy na podporu vlastnictví akcií zaměstnanců v Německu. Nedávná studie Deutsches Aktieninstitut ukazuje, že plány zaměstnaneckých akcií mohou vést k významným výnosovým výhodám pro zaměstnance a společnost.
Irsko: Obavy, že by irský sektor vlastnictví akcií zaměstnanců mohl být zasažen vývojem po Brexitu. Když mluvíme o tom, jak je vlastnictví zaměstnance obchodním modelem, který musí být podporován a prosazován pro irskou ekonomiku zítřka.
Itálie: Silné asociace zaměstnanců akcionářů ve společnosti Banca San Marino.
Španělsko: Katealegaia je jednou z mála velkých "sociedades laborales" ve Španělsku.
Švýcarsko: Volání po zaměstnaneckém vlastnctví akcií ve startupech.
Velká Británie: John Lewis Partnership bude hledat nového šéfa. Wallace & Gromit se zaměří na vlastnictví zaměstnanců. Evropské technologické startupy žádají politiky, aby reformovaly pravidla zaměstnaneckého vlastnictví akcií. Společnost Essilor má 49 milionů dolarů, největšími akcionáři jsou zaměstnanci.
USA: ESOP společnosti převádějí podobné konvenční firmy na téměř všechny smysluplné ekonomické standardy, včetně těch, které se týkají platů, výhod a bezpečnosti práce. Proč přední americký investiční fond KKR propaguje akcií zaměstnanecké vlastnictví ve svých portfoliových společnostech.

Plný přehled tiskových zpráv je k dispozici na našich webových stránkách na:
              http://www.efesonline.org/PRESS REVIEW/2018/November.htm 

Partner:
     

     Česká Společnost pro
         Zaměstnaneckou
              Participaci

A political roadmap for employee ownership in Europe

What's new on the EFES website?

EFES NEWS distribuce: 200.000











































































   S pozdravem

 

 
 

Marc Mathieu
Secretary General
EFES - EUROPEAN FEDERATION OF EMPLOYEE SHARE OWNERSHIP
             EVROPSKÁ FEDERACE PRO ZAMĚSTNANECKÉ VLASTNICTVÍ AKCIÍ
Avenue Voltaire 135, B-1030 Brussels
Tel: +32 (0)2 242 64 30 - Fax: +32 (0)2 791 96 00
E-mail: efes@efesonline.org
Web site: www.efesonline.org
EFES' objective is to act as the umbrella organization of employee owners, companies and all persons, trade unions, experts, researchers, institutions looking to promote employee ownership and participation in Europe.

un compteur pour votre site