Předplatit  /  Odhlásit  /  Členství                                                      
                                                                                              Přeložil. Ing. Petr Navrátil - KSLP Česká Společnost pro Zaměstnaneckou Participaci


  ZPRAVODAJ 9/2017

  Je vlastnictví zaměstnanců příspěvkem k rally na akciovém trhu
   v Číně?

To je otázka, kterou položilo Národní centrum pro zaměstnanecké vlastnictví ve svém posledním vydání.

Vzhledem k tomu, že sledované akcie na burze v Šanghaji rostly po 20 měsíců, analytici uvedli, že reformy vlastnictví Číny přispívají k důvěře investorů.

Jak uvádí Čína Daily, Gao Ting, šéf strategie Číny v UBS Securities citoval reformy v China Unicom, druhém největším poskytovateli mobilních telefonů v zemi, který má diverzifikovanou správní radu s řediteli a vlastníky zaměstnanců. Sentiment investorů byl podpořen známkami zrychlených vlastnických reforem ve státem vlastněných  podnicích.

Přehled tisku
V červenci a srpnu 2017 máme v nabídce 28 pozoruhodných článků ze 6 zemí: Austrálie, Rakousko, Čína, Francie, Spojené království, a USA.
Austrálie: Inženýrská společnost C-MAC Industries v Sydney úspěšně absolvovala proces změn a stala se, jedním z prvních výrobních družatev v zemi.
Rakousko: Max Stelzer byl úspěšným organizátorem vlastnictví zaměstnanců ve Voestalpine, kde mělo 22 000 zaměstnanců 14,5% akcií. Max je nyní nový HR manažer celé skupiny.
Čína: Přispívá vlastnictví zaměstnanců k rally na akciovém trhu v Číně?
Francie: Zaměstnanci skupiny GA nyní drží 60% akcií společnosti. Nový plán vlastnictví zaměstnanecjých akcií ve společnosti Nexity a společnosti Axa. Acome je největší a nejstarší výrobní (dělnické) družstvo ve Francii. Zaměstnanecké úspory by měly být osvobozeny od příští nové plošné daně z příjmů z úspor.
Velká Británie (UK): Trust vlastnictví zaměstnanců může být vysoce daňově efektivní a může poskytnout způsob, jak může většinový akcionář prodávat ovládající podíly ve společnosti, aniž by vznikla daň z kapitálových výnosů. Nové webové stránky vytvořené pro zvýšení povědomí o vlastnictví zaměstnanců jako obchodní možnosti.
USA: Několik nových firem se obrátilo na ESOPy. Slávná společnost CH2M, která je ve vlastnictví společnosti Employee, má být podle informací kupována texaskou firmou. ESOP stále tvoří významný podíl penzijních plánů - od roku 2010 je každý rok vytvořeno průměrně 229 nových ESOP plánů.

Plný přehled tiskových zpráv je k dispozici na našich webových stránkách na:
              http://www.efesonline.org/PRESS REVIEW/2017/August.htm 

Partner:
     

     Česká Společnost pro
         Zaměstnaneckou
              Participaci

A political roadmap for employee ownership in Europe

What's new on the EFES website?

EFES NEWS distribuce: 200.000


























   S pozdravem

 

 
 

Marc Mathieu
Secretary General
EFES - EUROPEAN FEDERATION OF EMPLOYEE SHARE OWNERSHIP
             EVROPSKÁ FEDERACE PRO ZAMĚSTNANECKÉ VLASTNICTVÍ AKCIÍ
Avenue Voltaire 135, B-1030 Brussels
Tel: +32 (0)2 242 64 30 - Fax: +32 (0)2 808 30 33
E-mail: efes@efesonline.org
Web site: www.efesonline.org
EFES' objective is to act as the umbrella organization of employee owners, companies and all persons, trade unions, experts, researchers, institutions looking to promote employee ownership and participation in Europe.

un compteur pour votre site