Iratkozz fel  /  Leiratkozás  /  Tagság                                                      
                                                                                                                                                             A magyar változatot Lukács János készíti


EFES HÍREK - 2018. OKTÓBER

Munkavállalói résztulajdon? De miféle?

Hogyan tehető a munkavállalói részvénytulajdonlásténylegesenműködőképessé? Ha van egyetlen dolog, amiben az Egyesült Királyságbanmindenki teljes mértékbenelfogad, az az, hogy a munkavállalói részvénytulajdonlás nagyon jó dolog. Mindazonáltal a Munkáspárt által a témában előterjesztett új javaslatok erőteljes vitákat váltottak ki.
Ami szerintük ugyanis igazán számít, az a részvények tulajdonlásán túl a hozzájuk kapcsolódó jogok, kötelezettségek tartalma és mértéke. Teljesértékűek-e ezek a részvények vagy csupán utánzatok? A Munkáspárt értelmezésében a munkavállalói tulajdonlás nem valódi, harészvényekcsak névlegesen vannak az alkalmazottak a tulajdonában, ha azzal nem rendelkeznek szabadon... További információk a Sajtószemlében


Sajtószemle
2018.
szeptemberében szemlénkbe 25 figyelemre méltó cikket válogattunk 6 országból: Kanada, Franciaország, Magyarország, India, Egyesült Királyság, Egyesült Államok.
Kanada: AHarmac malom már tíz éve van munkavállalói tulajdonban, miután a korábbi tulajdonos csődbe ment.
Franciaország: Új munkavállalói részvényprogram a Vinci, a Michelin és aCapGeminialkalmazottai számára. Ingyenes részvényjuttatás az Alstomminden alkalmazottja részére. Az Eres Group ezévielemzésearra a következtetésre jut, hogy Franciaországbana 2018-as év nagyoneredményes lesz a munkavállalói részvénytulajdonlás szempontjából.
Magyarország: A 2015-ben elfogadott jogszabály hozzájárul a munkavállalói résztulajdonlás újjáélesztéséhez.
India: A munkavállalói részvényvásárlási programok és részvényopciók bevezetésére irányuló kísérletekjelentős új fejlemények a közszféra bankjainál.
Egyesült Királyság: Kiélezett viták a Munkáspárt új javaslatait követően. Az alkalmazottak tulajdonában lévő John Lewis Partnershipnyeresége 99% -kalcsökkenta sorra robbanó a Brexit-aknák következtében. Újabb kisvállalkozások döntöttek úgy, hogy Employee Ownership Trust-ot hoznaklétre.
Egyesült Államok: Az elmúlt két évben két olyan új jogszabály is hatályba lépett, melyeket a törvényhozás mindkét házatámogatott azzal a céllal, hogy ösztönözzék az alkalmazottak tulajdonszerzését. Az új rendelkezéseketmindkét politikai oldal egyaránt támogatta. Az utóbbi 20 évben nem születettolyan munkavállalói részvénytulajdonlást támogató jogszabály, amelynek a várható hatása ennél nagyobb lenne. Tokenek (azaz tranzakciós blokkláncok) részvényopciókhelyett? Továbbitársaságok értékesítése történt munkavállalók részére ESOP (MRP) tranzakciók keretében.

A teljes sajtófigyelő elérhető  itt:
              http://www.efesonline.org/PRESS REVIEW/2018/September.htm 


A támogatásodat kérjük

Miért fontos?
Összeg euróban:



Újdonságok az EFES weboldalán?

EFES NEWS distribution: 200.000






































   Üdvözlettel

 

 
 

Marc Mathieu
Secretary General
EFES - EUROPEAN FEDERATION OF EMPLOYEE SHARE OWNERSHIP
              EURÓPAI SZÖVETSÉG A MUNKAVÁLLALÓI TULAJDONLÁSÉRT
Avenue Voltaire 135, B-1030 Brussels
Tel: +32 (0)2 242 64 30 - Fax: +32 (0)2 791 96 00
E-mail: efes@efesonline.org
Web site: www.efesonline.org
Az EFES (Európai Szövetség a Munkavállalói Tulajdonlásért) mindazon tulajdonos munkavállalók, vállalatok, szakszervezetek, szakértők, kutatók, intézmények és magánszemélyek ernyőszervezeteként kíván működni, akik a munkavállalói részvénytulajdonlás és részvétel előmozdítására törekszenek Európában.

un compteur pour votre site