Předplatit  /  Odhlásit  /  Členství                                                      
                                                                                              Přeložil. Ing. Petr Navrátil - KSLP Česká Společnost pro Zaměstnaneckou Participaci


ZPRAVODAJ 5/2017

Jen poloviční množství propouštěných

Během posledních dvou recesí měly společnosti, mající  zaměstnanecké akcie, jen polovinu propouštěných v porovnání s ostatními společnostmi.
Nová studie, kterou spoluvytvářela Rutgersova Škola Managementu a profesor Douglas Kruse, prokázala rozhodující vazbu mezi širokým základem vlastnictví akcií zaměstnanci a stabilitou zaměstnanosti v USA.
"Pokud jsou dobře placená a stabilní pracovní místa cílem ekonomiky, pak povzbuzování vlastnictví akcií zaměstnanců ve společnostech má velký smysl," řekl Douglas Kruse.
"Vlastnictví zaměstnanců je často primárně považováno za způsob, jak zlepšit vztahy se zaměstnanci a zvýšit produktivitu, ale tyto výsledky ukazují, že je to také důležitý doplněk ke stabilitě pracovních míst."
Více informací

Přehled tisku
Máme zde výběr 25 pozornost vzbuzujících článků v 9 zemích v dubnu 2017/: Austrálie, Rakousko Finsko, Francie, Německo, Itálie, Jižní Afrika, Velká Británie, USA.
Australie: Zaměstnanecké vlastnictví v Austrálii na vzestupu.
Rakousko: Výjímka na dani z příjmů u plánů zaměstnanecké  participace se zvýšila z 1 460 na 3000 Eur za rok pro rok 2016. Ministr financí Schelling ji plánuje opět zdvojnásobit na 6000 Eur.
Finsko: Nový plán zaměstnaneckého vlastnictví pro Nixun.
Francie: Zaměstnanci se stávají většinovými vlastníky v GA Group.Obraz zaměstnaneckých družstev ve Francii. 11 návrhů Od Francouzské Federace Asociace zaměstnaneckých akcionářů.
Německo: Proč mohou být zaměstnanečtí akcionáři v Německu povzbuzeni Zaměstnanecké vlastnictví akcií a penzijní úspory nejsou v soutěži.
Itálie: Assonline chce zkrátit rozdíly které stále dělí zaměstnanecké vlastnictví v porovnání se zbytkem Evropy.
Jižní Afrika: Black Mountain Mining založila plán zaměstnanecké participace po konsultaci mezi managementem důlní společnosti a Národní Unií důlních zaměstnanců.
UK: Úpadek Anton Group.
USA: Po více než deseti letech  se v mnoha velkých veřejně obchodovaných korporacích dramaticky snížila kapitálová kompenzace, kdy průměrní zaměstnanci dostanou vlastní akcie společností, pro které pracují, prostřednictvím omezených akcií nebo akciových opcí. Společnosti, které mají zaměstnanecké akcie, měly během posledních dvou recesí jen polovinu propouštění jako ostatní společnosti. Nyní se firmy obracejí na ESOP.

Plný přehled tiskových zpráv je k dispozici na našich webových stránkách na:
              http://www.efesonline.org/PRESS REVIEW/2017/April.htm 

Partner:
     

     Česká Společnost pro
         Zaměstnaneckou
              Participaci

A political roadmap for employee ownership in Europe

What's new on the EFES website?

EFES NEWS distribuce: 200.000
























   S pozdravem

 

 
 

Marc Mathieu
Secretary General
EFES - EUROPEAN FEDERATION OF EMPLOYEE SHARE OWNERSHIP
             EVROPSKÁ FEDERACE PRO ZAMĚSTNANECKÉ VLASTNICTVÍ AKCIÍ
Avenue Voltaire 135, B-1030 Brussels
Tel: +32 (0)2 242 64 30 - Fax: +32 (0)2 808 30 33
E-mail: efes@efesonline.org
Web site: www.efesonline.org
EFES' objective is to act as the umbrella organization of employee owners, companies and all persons, trade unions, experts, researchers, institutions looking to promote employee ownership and participation in Europe.

un compteur pour votre site